Με ποιον τρόπο επιχειρούν οι Endeavor Entrepreneurs να περιορίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του κορονοϊού;

Πρωτοβουλίες από το portfolio της Endeavor

Αυτή την περίοδο, που σημαδεύεται από το ξέσπασμα του κορονοϊού, οι επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο έχουν αντιδράσει με εξαιρετικό τρόπο μειώνοντας τις επιπτώσεις της κρίσης. Στην Endeavor παρακολουθούμε με ευγνωμοσύνη τις προσπάθειες των εταιρειών μας να περιορίσουν ορισμένες από τις συνέπειες της κρίσης, προσφέροντας λύσεις, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ή προβαίνοντας σε δωρεές για να μειώσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στη ζωή μας. Το μοντέλο #payitforward της Endeavor έχει τώρα περισσότερη σημασία από ποτέ, καθώς αυτές τις στιγμές οι επιχειρηματίες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσπαθήσουν να στηρίξουν ολόκληρη την κοινωνία.

Προσφορά μειωμένων υπηρεσιών ή χωρίς χρέωση

Η διαδικτυακή ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct προσφέρει 1 μήνα δωρεάν ασφάλιση αυτοκινήτου σε όλους τους οδηγούς της χώρας. Επιπλέον, ανακοίνωσαν την προσφορά δωρεάν οδικής βοήθειας για 1 μήνα για να υποστηρίξουν όλους εκείνους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να εκπληρώσουν τις ανάγκες όλων.

Η Blueground, η εταιρεία ενοικίασης διαμερισμάτων παρατεταμένης διαμονής, προσφέρει εξαιρετικά μειωμένες και ευέλικτες ευκαιρίες διαμονής για όσους εργάζονται μακριά από τις εστίες τους. Συνεργάστηκε με την κοινότητα των νοσηλευτών προσφέροντάς τους άμεσα ευέλικτα διαμερίσματα, τα οποία είναι επιπλωμένα, έτοιμα προς ενοικίαση και βρίσκονται κοντά σε μεγάλα νοσοκομεία και κέντρα υγειονομικής περίθαλψης.

Η Workable, η οποία διαθέτει ένα διαδικτυακό λογισμικό για την εξεύρεση προσωπικού, προσφέρει δωρεάν χρήση του νέου λογισμικού συνέντευξης με βίντεο σε όλους τους πελάτες, καθώς και πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη περιεχομένου με θέμα την απόκριση στον COVID-19, η οποία περιλαμβάνει πρότυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολιτικών, καθώς και άρθρα που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όσους αναζητούν λύσεις και πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Η διαδικτυακή εταιρεία έρευνας αγοράς Pollfish προσφέρει δωρεάν πίστωση σε εταιρείες που διενεργούν έρευνες αγοράς σε θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19. Η Endeavor Greece συνεργάστηκε με την Pollfish όταν διεξήγαγε την πρώτη της έρευνα με θέμα το αίσθημα του Έλληνα καταναλωτή για να αποτυπώσει τις τάσεις και τις αλλαγές στη συμπεριφορά, τους φόβους και τις προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών.

Ανακατανομή των πόρων 

Η εταιρεία καλλυντικών Dust & Cream χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία και τις βιομηχανικές της δυνατότητες για να επεκτείνει την αποδοτικότητα των πόρων της. Αυτή τη στιγμή, η Dust & Cream προχωρά στην παραγωγή απολυμαντικών χεριών χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της που αρχικά προορίζονταν για την παρασκευή αρωμάτων.

Η Ergon, μια εταιρεία που διέθετε εστιατόρια και concept stores, έχει μετατοπίσει το μοντέλο λειτουργίας της χρησιμοποιώντας μια λειτουργική διαδικτυακή υπηρεσία διανομής μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της. Η Ergon εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, επιτρέποντάς τους να ψωνίζουν από το κρεοπωλείο, το παντοπωλείο, το ιχθυοπωλείο και την κάβα της σαν να βρίσκονταν εκεί.

Δωρεές

Η εταιρεία αναψυκτικών Green Cola δώρισε ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έβρου, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας. Στόχος της δωρεάς της Green Cola ήταν να μετριάσει την οικονομική επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες του Νοσοκομείου του Έβρου.

Παροχή χρήσιμων υπηρεσιών

Η συσκευή ανάλυσης αναπνοής της Pnoe θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ατόμων με πιθανά χρόνια πνευμονικά προβλήματα που προκαλούνται από τον κορονοϊό. Επίσης, χάρη στην υποδομή νέφους που διαθέτουν, μπορούν να παρέχουν συσκευές ανάλυσης αναπνοής σε ασθενείς που πάσχουν από την ασθένεια Covid-19 αλλά δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί σε νοσοκομείο λόγω έλλειψης χωρητικότητας. Αυτοί οι ασθενείς μπορούν να παρακολουθούνται εξ αποστάσεως από γιατρούς (τηλεϊατρική).

Η πλατφόρμα της Vivante μπορεί να παρέχει πληροφορίες καθώς και να παρακολουθεί την υγεία των ασθενών εξατομικευμένα και ανάλογα με την κατάστασή τους. Μέσω του περιεχομένου που συλλέγεται, η πλατφόρμα μπορεί να ενημερώνει τους ανθρώπους σχετικά με τον ιό, για τα μέτρα υγείας που πρέπει να ακολουθήσουν και προσφέρει υποστήριξη εάν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

H Instashop, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας αγοράς που διαθέτει, παρέχει τη δυνατότητα παράδοσης σε μέλη της κοινωνίας που επιλέγουν υπεύθυνα την αυτο-απομόνωση. Συνεργάζεται στενά με τους συνεργάτες από το λιανικό εμπόριο και τους εταίρους της για να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, ενώ βελτιστοποιεί ταυτόχρονα τις διαδικασίες και την τεχνολογία της για να καλύψει τη ζήτηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άλλες πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο

Πολλοί Endeavor entrepreneurs από άλλες χώρες έχουν ενταχθεί στο κίνημα. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Smartick, η οποία παρέχει μια ισπανική εφαρμογή που βοηθά τα παιδιά να μάθουν μαθηματικά. Τώρα η Smartick προσφέρει δωρεάν την πλατφόρμα της για δεκαπέντε ημέρες, για να βοηθήσει τα παιδιά να συνεχίσουν την εξάσκηση όσο είναι απομονωμένα στο σπίτι. Στην Ισπανία η Cabify προσφέρει δωρεάν ταξίδια στο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης. Η Supermercato24, μια ιταλική διαδικτυακή υπηρεσία διανομής ειδών παντοπωλείου, προσφέρει δωρεάν διανομή σε άτομα άνω των 65 ετών, ενώ η Globant υλοποιεί έργα τα οποία με τη βοήθεια της τεχνολογίας βοηθούν τους πολίτες, το σύστημα υγείας και τις κυβερνήσεις να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Μάλιστα έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να διαχειρίζονται σε πραγματικό χρόνο τους πόρους του συστήματος υγείας στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Share via
Copy link
Powered by Social Snap